Dicht bij
de natuur.

Kortessem is een groene gemeente in Haspengouw waar altijd wat te beleven valt. De gemeente heeft een rijke geschiedenis en dat zien we in het vele erfgoed. Kastelen, holle wegen, vierkantshoeves en kerken sieren het landschap. 

Schilderachtig Kortessem

De landelijke omgeving is elk weekend opnieuw een uitnodiging om op ontdekking te trekken. De molens aan de Mombeek en de mammoetboom in het park van kasteel Fauconval zijn absolute bezienswaardigheden, en Greenspot in Zammelen is de verborgen parel van Vochtig Haspengouw.

Wandelingen tussen de plantages en de akkers, fietstochten door de bloesems of een bezoekje aan het plaatselijke wijndomein: in Kortessem is het goed leven.

Sport en recreatie

Voor sporters zijn er in Kortessem elke dag opnieuw verschillende opties. Met badminton, tennis, atletiek, voetbal en handbal ontdekt u alvast een deel van het aanbod. Fietsclubs brengen u ver over de grenzen van de gemeente. Sportpark De Weyer biedt onderdak aan verschillende verenigingen, en voor de kinderen zijn er sportkampen, naschools sporten en jeugdbewegingen.

Het culturele aanbod in de gemeente omvat familievoorstellingen en jaarlijkse evenementen. De bib- liotheek biedt u een ruime selectie aan van klassieke en nieuwe werken. Daarnaast kent Kortessem een rijk verenigingsleven en worden er regelmatig tentoonstellingen en lezingen georganiseerd. Verder is er de academie, waar kinderen kunst en muziek kunnen ontdekken.

Mountainbikers in de omgeving van Hoeselt

Fietsen en wandelen

Fietsen tussen de bloesems of een trektocht langs kastelen groot en klein: in Kortessem wonen is een echte beleving. Via de fietsknooppunten verkent u vanuit Cortise de wijde omgeving. Voor de avontuurlijke fietsers is er het Euregio Mountainbikenetwerk. 

Het Hemelspark is een fijne optie voor uitjes met het hele gezin. Ravotten in de speeltuin, klimmen in de bomen en spelen aan de rand van het water: in het Hemelspark halen kinderen hun hartje op. 

Vlot bereikbaar

Kortessem heeft een centrale ligging en grenst aan Hasselt en Tongeren. Andere buurgemeenten zijn Hoeselt, Borgloon, Diepenbeek en Wellen. Op minder dan 30 minuten rijden vindt u bovendien Sint-Truiden en Maastricht. Via Diepenbeek rijdt u de E313 op. Zo heeft u vlot toegang tot het hele land. 

Wandelaar in de boomgaarden in nabijheid van Hoeselt en omstreken